PREMIER LEAGUE   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   A LEGFRISSEBBEK   I   MŰSORÚJSÁG
Kanadai legendák mezszámát vonultatják vissza
Kanadai legendák mezszámát vonultatják vissza

 Paul Kariya és Scott Niedermayer. Nem is igazi hokirajongó, akinek eme két név hallatán nem jut semmi az eszébe. A két, egyaránt a jégkorongozók Hírességek Csarnokának tagjai közé választott kanadai legendákat most egykori klubjuk, az Anaheim Ducks ünnepli meg.

Az Anaheim Ducks legendáinak mezszámát visszavonultatja a klub az előttünk álló szezonban. Az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő csapatnál még arra is gondoltak, hogy mindkettejükre elég reflektorfény jusson. Kariya 9-es számú szerelését a Buffalo Sabres elleni október 21-i összecsapás előtt vonják fel a csarnok tetejére, Niedermayer 27-esének ünneplésére a címvédő Washington Capitals elleni február 17-i mérkőzés előtt kerül sor. Kariya 9 szezonon keresztül erősítette a Kacsákat, miután negyedik helyen draftolták 1993-ban. A korábbi csapatkapitány ezt követően 606 alapszakasz-mérkőzésen 669 pontot szerzett (300 gól, 369 gólpassz), a rájátszásban 35 összecsapáson 29 pontot ért el. A klub örökrangsorában a góllövők között a harmadik helyen áll, gólpasszokban és a kanadai táblázaton egyaránt negyedik.
„Nem is álmodtam róla, hogy ez valaha is megtörténik” – hatódott meg a hír hallatán az olimpiai és világbajnok kanadai exhokis.

Scott Niedermayer azon kevesek egyike, akik Stanley-kupa-győztesnek, olimpiai és világbajnoknak mondhatják magukat. A New Jersey Devils után Anaheimben 2005 és 2010 között szerepelt, 2007-ben csapatkapitánykánt jutott fel az NHL csúcsára. Védőként 371 alapszakasz-meccsen 264 pontot termelt (60 gól, 204 gólpassz), míg a rájátszásban 56 találkozón 8 góllal és és 26 assziszttal segítette társait. Niedermayer mindössze a 8. olyan jégkorongozó, akinek két klub is visszavonultatja a mezét, miután az Ördögök 2011. december 16-án adták meg neki az őt megillető tiszteletet.

„Elképesztően nagy elismerés ez. Roppant hálás vagyok, hogy ilyen nagyszerű klubban, az elképesztő Ducks-szurkolók előtt játszhattam. Szintén hálás vagyok az elképesztő csapattársaimnak, edzőknek és a stábnak, akikkel együtt dolgozhattam Anaheimben” – hálálkodott Niedermayer.
Kariya 9-es és Niedermayer 27-es számát már senki sem fogja viselni az Anaheim Ducksnál. Korábban – 2015-ben – csupán a finn Teemu Selanne 8-as mezét vonultatta vissza a kaliforniai csapat.

Az NHL október 3-án kezdődő 2018-2019-es szezonjának legjobb összecsapásait kizárólag a Spíler1 TV közvetíti élőben.

Forrás: nhl.com


2018. július 10. 13:37

Címkék: anaheim ducks jégkorong nhl Paul Kariya Scott Niedermayer


Kapcsolódó anyagok


© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS