MŰSOROK   I   VIDEÓK   I   CIKKEK   I   MŰSORÚJSÁG   I   A CSATORNÁRÓL
Statisztika: A Real Európa legjobbja, két angol klub a TOP 10-ben!
Statisztika: A Real Európa legjobbja, két angol klub a TOP 10-ben!

A friss Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid lett a kontinens legjobb klubja a Gracenote statisztikái szerint. A világ egyik legismertebb sportadat-szolgáltatójának listáján két angol csapat (a Chelsea és a Manchester City) fért be a legjobb tíz közé, a legelőkelőbb pozícióban álló magyar gárda pedig a Videoton lett.

A Premier League idei bajnoka, azaz a Chelsea, úgy előzte meg a listán a Pep Guardiola által irányított Manchester Cityt, s lett a legjobb angol csapat, hogy nem szerepelt a Bajnokok Ligájában. Kicsúszott a legjobb tízből az Arsenal, de a jelenlegi 11. helyükkel még mindig a Tottenham előtt állnak – Pochettinóék a 13.-ak a listán.

Hogyan számol a cég? A csapatok az eredményeik alapján pontokat gyűjtenek, vagy éppen vesztenek, a Gracenote pedig a hazai bajnoki és kupamérkőzések mellett a nemzetközi porondon lejátszott meccseket is figyelembe veszi. A pontszámot az ellenfelek közti különbség is befolyásolja – tehát egy hazai pályán aratott, Sunderland elleni Chelsea-győzelem kevesebbet ér, mint mondjuk egy Crystal Palace-siker a Kékek otthonában. Extra bónuszt jelent az adott liga csapatainak az európai kupákban való jó szereplése.

A teljes sorrendet itt böngészhetitek, az első magyar csapatért a 262. helyig kell legörgetni! 


2017. június 6. 13:12

Címkék: Chelsea manchester city Premier League© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS