MŰSOROK   I   VIDEÓK   I   CIKKEK   I   MŰSORÚJSÁG   I   A CSATORNÁRÓL
Történelmi pillanat: Kínába megy az NHL!
Történelmi pillanat: Kínába megy az NHL!

Hivatalosan is bejelentették, hogy a történelem során először, Kínában is pályára lépnek NHL csapatok a következő szezonban. A Los Angeles Kings és a Vancouver Canucks két felkészülési mérkőzést vív majd, előbb Sanghajban, majd Pekingben.

˝Történelmi pillanat ez az NHL számára. Remélem, hogy a felkészülési meccsek hozzájárulnak majd a kínai hoki fellendüléséhez…˝– fogalmazott Gary Bettman, az NHL első embere.

A 2022-es pekingi téli olimpia miatt az ázsiai ország sportvezetői elszántan próbálják fejleszteni a téli sportágakat, az NHL-nek pedig nem titkolt célja, hogy Ázsiában terjeszkedjen, így az együttműködés nem merül ki két előszezoni meccsben. A profiliga segítséget nyújt majd a szabadidős, amatőr programok indításában és működtetésében, valamint olyan találkozókat is rendezhetnek majd, melyeken NHL-es együttesek lépnének jégre helyi klubok ellen.

Az 1,3 milliárd lakosú országban a jégkorong továbbra is gyerekcipőben jár, nincsen szervezett bajnoki rendszere, a válogatott pedig a divízió I/B-s világbajnokságon szerepel.

A következő szezonban egyébként Észak-Amerikán kívül két alapszakasz meccset is vívnak majd, méghozzá Svédországban, ahol a Colorado Avalanche találkozik majd az Ottawa Senators-szal.


2017. március 30. 10:09

Címkék: jégkorong nhl

© 2017 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat

Powered by Neoport Core CMS