PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   A legfrissebbek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Spíler TV MotorsportHD projekt
Spíler TV MotorsportHD projekt

A TV2 Csoport nagyszabású program-invesztíciójának köszönhetően 2016-ban elindult a Spíler TV. A férfias szórakozást kínáló csatorna 2017 tavaszán elindítja a SpílerTV MotorsportHD Projektet, ahol a benzingőzé a főszerep.

A Spíler TV válogatott programkínálattal és exkluzív tartalommal erősít a motorsportok területén. A Talmácsi Gábor - Mezei Dániel páros szakkommentálásával láthatóak a MotoGP futamai, míg a SUPERBIKE világbajnokság európai futamain a Supersport kategóriában Sebetyén Péter motorversenyzőnek szurkolhatnak a nézők élőben a tv előtt. A két kerék szerelmeseinek a SpílerTV MotorsportHD élőben elhozza a salakmotor-világbajnokságot és -világkupát is.
A csatorna továbbá kiemelten foglalkozik a több magyar indulót felvonultató rallycross-világbajnoksággal; az állandó magyar résztvevővel, Lukács Kornéllal, Csucsuval, valamint az RX Európa-bajnok Szabó Krisztián versenyeivel, de figyelmet fordít a további magyar versenyzőkre: Kiss Pál Tamásra, Kárai Tamásra és Lajos Gyulára. Az RX-közvetítéseket a Czollner Gyula és Szabó Róbert szakmai párossal követhetik figyelemmel a lőerők rajongói. Előbbi az ausztrál túraautó-bajnokság, a Supercars közvetítésében is részt vesz. További exkluzív tartalmakkal Balogh Tamás, az élő stúdióbeszélgetések műsorvezetője jön minden vasárnap a futamok között. A csatornának köszönhetően számos technikai sport jut majd el a nézőkhöz.

MotoGP – Katari Nagydíj – március 26. vasárnap, élőben a Spíler TV-n!

MotoGP promó

További képekért kattints a galériára! 

Háttérinformációk:

A gyorsaságimotoros-világbajnokság, ismertebb nevén MotoGP a motorkerékpársport legmagasabb osztálya, szabályait az FIM határozza meg. Hasonló sorozat a Superbike-világbajnokság és a Supersport-világbajnokság. 1949 óta minden évben megrendezik. Jelenleg három széria kap helyet a sportágban: a Moto3, a Moto2 és a MotoGP. A MotoGP kategóriában kizárólag prototípusok indíthatók, vagyis az itt indított motorkerékpárok még átalakításokkal sem hozhatók kereskedelmi forgalomba.

A Superbike-világbajnokság (SBK) a MotoGP-hez hasonlóan egy gyorsasági motorokkal rendezett versenysorozat.
Superbike-ban négyütemű, 750-1000 köbcenti közötti három vagy négyhengeres, illetve 850-1200 köbcentis kéthengeres motorok versenyezhetnek.
Minden versenyhétvégén két futam kerül megrendezésre. A szezon során tizenhárom helyszínen összesen huszonhat versenyt tartanak.

A rallycross-világbajnokság egy új generációs nemzetközi autósport sorozat, melyet csupán néhány éve jegyeznek, de rohamtempóban és dinamikusan fejlődik.
Több gyári csapat (Audi, Peugeot, Citroen, Ford) is komoly energiákat mozgósít a bajnokságban történő eredményes részvétel érdekében. A Rallycross sportág szolgáltat a világnak olyan nagyszerű, ismert és elismert versenyzőket, mint például Ken Block (Ford), Petter Solberg (Volkswagen), Sebastien Loeb (Peugeot) Mattias Ekstrom (Audi). Profizmus és szenvedély, ez az ami leginkább jellemzi ezt a technikai sportot.

A Speedway World Championship (salakmotor-világbajnokság), a világ legrangosabb nemzetközi salakmotorverseny sorozata a FIM - a Nemzetközi Motorsport Szövetség szervezésében.
Világszínvonalú stadionokban futó sorozatban 15 állandó versenyzővel, 11 fordulóból 1 világbajnok kerül ki. A futamokat a világon 112 országban követik figyelemmel a közvetítéseknek köszönhetően. A salakmotorok egyhengeres, négyszelepes, karburátoros, max. 500 cm3-es kb. 80-90 lőerős erőforrással rendelkeznek és ezeken motorokon nincs fék.

A Supercars egy ausztrál székhelyű túraautó-bajnokság. A bajnokság nagy népszerűségnek örvend Ausztráliában és Új-Zélandon is, de világszerte nő a népszerűsége az egyre nagyobb televíziós lefedettségnek köszönhetően. A V8 Supercars bajnokság Ausztrália összes államában rendez versenyt, ezenkívül Új-Zélandon és Abu-Dhabi-ban. A futamokat épített pályán és utcai pályákon rendezik. A versenyhétvégéken többnyire 2 futamot tartanak, de vannak ettől eltérőek ahol hármat, illetve endurance versenyeknél 1 futamot rendeznek.

talmacsi_gabor_jpg.jpg


2017. március 25. 12:58

Címkék: MotoGP sajtóközlemény spíler tv


Kapcsolódó anyagok


© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS