PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Az idei világbajnok Johan Kristoffersson nyerte a szezonzáró futamot Dél-Afrikában
Az idei világbajnok Johan Kristoffersson nyerte a szezonzáró futamot Dél-Afrikában

Johan Kristoffersson stílusosan zárta az idei Rallycross-világbajnokságot, ugyanis győzni tudott a szezonzáró dél-afrikai futamon, amely az első volt a bajnokság történetében.

A bajnokság már két fordulóval azelőtt eldőlt, Lettországban, ahol szintén győzni tudott Kristoffersson, ezzel bebiztosítva 2017-es világbajnoki címét. Az első hétvégét Barcelonában csak a hatodik helyen zárta, de ezután egyre jobb eredményeket ért el. Portugáliában harmadik, míg a rákövetkező hockenheimi hétvégén második lett.

Idei első győzelmét végül a negyedik hétvégén, Belgiumban sikerült megszereznie. Előtte csak Mattias Ekström tudott nyerni. Az ötödik hétvégén Nagy-Britanniában csapattársa, Petter Solberg mögött a második helyen ért célba, de az utána következő öt hétvége mindegyikén elhódította az első helyért járó trófeát, és akkora előnyt épített ki, amit már nem lehetett behozni. Ezzel együtt csapatával a PSRX Volkswagen Swedennel a csapatbajnoki címet is elhódították.

A záró futam összefoglalója:
A svéd bajnok a pole pozícióból indulhatott, és egy jó rajttal az élen is tudott maradni a futam végéig. Timmy Hansen indult az első sorból, de az első kanyarban kiforgatták, aminek következtében Mattias Ekström és Petter Solberg a második illetve a harmadik helyre jött fel. Hansen, hogy elkerülje a forgalmat, az első adandó alkalommal kihasználta a Joker körét, amíg Solberg és Ekström egymás ellen csatáztak a pályán, hogy kié legyen a bajnokságban a második hely. Hansen eközben a legjobb formáját mutatta a szezon során, és sikerült megelőznie Timo Scheidert, Solberget és Ekströmöt is. Ezzel a második helyen ért célba, bár arra is megvolt az esélye a végén, hogy Kristofferssont is maga mögé utasítsa, de ez végül nem sikerült köszönhetően az első kanyarban történt incidensből szerzett időveszteségnek.

A 2018-as szezon április 14-én kezdődik, Spanyolországban!


2017. november 24. 5:25

Címkék: motorsport rallycross


Kapcsolódó anyagok


© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS