PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
MotoGP - a valenciai futam és a 2017-es bajnokság összefoglalója
MotoGP - a valenciai futam és a 2017-es bajnokság összefoglalója

A MotoGP-rajongók a SpílerTV MotorsportHD projekt keretében követték végig az idei év MotoGP futamait Talmácsi Gábor szakkommentátor és Mezei Dániel kommentátor közvetítésével. A csatorna „GP STUDIO LIVE” stúdióműsorral színesítette a futamhétvégéket, Balogh Tamás műsorvezető és vendégei elemezték, latolgatták futamról futamra az esélyeket.

2017. november 12-én Valenciában rendezték meg a világbajnokság utolsó futamát, ahol Marc Márquez lett a 2017-es év MotoGP világbajnoka!


FUTAM ÖSSZEFOGLALÓ
Dani Pedrosa győzött Valenciában, de minden Marc Márquezről szólt, aki végig Johann Zarcoval harcolt a győzelemért, amely csatát egy majdnem végzetes hiba miatt ugyan elvesztett, de a bajnoki címet így is meg tudta szerezni Andrea Dovizioso elől.

Pályafutása hatodik, a Premier Classon belül, pedig a negyedik világbajnoki címét szerezte meg Marc Márquez a MotoGP-ben. A Valenciában rendezett szezonzárót az első rajtkockából kezdte meg a 24 éves spanyol, amit a rajt után ugyan megtartott, de három körrel később Zarco átvette tőle a vezetést. Dovizioso eközben az ötödik helyről figyelte az eseményeket. A futam közepe egy óvatosabb szegmens volt, amit a versenyzők inkább feltöltődésre használtak, hogy a véghajrában lőhessék el utolsó puskaporaikat. Márquez hét körrel a vége előtt be is tette a motorját az első kanyarba, de túl nagy tempóval. Csodával határos módon nem esett el, de mélyen a sóderágyban találta magát, és csak az ötödik helyre visszatérve tudta folytatni a küzdelmet. Dovizioso ezzel megelőzte őt a pályán, de ez még kevés volt ahhoz, hogy esélye legyen megnyerni a bajnokságot. Azzal pedig végleg elvesztette a harcot, hogy Márquez hibája után egy körrel, a nyolcas kanyarban kicsúszott és elesett, majd feladta a nagydíjat. Így már biztossá vált, hogy Marquez a 2017-es világbajnok.
A futamot végül Márquez csapattársa, Dani Pedrosa nyerte, aki az utolsó körben egy fantasztikus manőverrel előzte meg Zarcot az első kanyarban és a kör végéig meg is tudta tartani a pozícióját.

A futam után Marquez úgy nyilatkozott, hogy „ez egy nagyszerű érzés, és szeretnék gratulálni Dovinak valamint az egész Ducati csapatnak, mert fantasztikus munkát végeztek egész éveben, és végig fair mód versenyeztek.”
A 2018-as bajnokság március 14.-én kezdődik Katarban.

SpílerTV Facebook-oldala - www.facebook.com/spilertv - hamarosan jönnek az új hírek!

A futam végeredménye:

futam_vegeredmeny.jpg

A MotoGP bajnokság végeredménye:

motogp vegeredmeny.jpg

A Moto2 bajnokság végeredménye:

moto2 vegeredmeny.jpg

A Moto3 bajnokság végeredménye:

moto3 vegeredmeny.png


2017. november 14. 9:59

Címkék:


Kapcsolódó anyagok


© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS